Zelf denken

samen doen

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Ons gebouw en schoolplein

Onze school draagt de naam van Jan Ligthart. Hij was een onderwijsvernieuwer uit het begin van de 20ste eeuw. In onze school kunt u prachtige glas-in-loodramen zien, waarop onder andere de woorden: liefde, geduld, vertrouwen en wijsheid staan. Jan Ligthart ging er namelijk van uit dat de hele opvoeding een kwestie is van liefde, geduld en wijsheid, waarbij de laatste twee groeien, waar de eerste heerst.
Wat betekent dit nu voor ons? 

Liefde

Liefde betekent voor ons dat we veel aandacht hebben voor het opbouwen van een professionele relatie met uw kind.
 

Geduld

Geduld betekent voor ons dat ieder kind alle ruimte krijgt om zich in eigen tempo, op eigen niveau en in de meest vertrouwde omgeving te ontwikkelen, individueel en in de groep. 

 
Vertrouwen

Vertrouwen betekent voor ons dat we ons elke dag inzetten om kinderen zelfvertrouwen, zelfkennis en sociaal positief, goed gedrag te laten ontwikkelen. 

 
Wijsheid

Wijsheid betekent voor ons dat wij uitgaan van relatie, autonomie en competentie bij de ontwikkeling van uw kind. 
 
 De school is gehuisvest in een ruim schoolgebouw uit 1959 met twee verdiepingen die in 2015 is aangewezen als gemeentelijk monument.
 
Opvallend is de centrale hal met een groot toneel, waarin alle vieringen en activiteiten plaatsvinden. De school is in de loop der jaren nog een aantal keren verbouwd. Zo is er onder andere een speellokaal voor de onderbouw en een ICT-lokaal aangebouwd. Een instelling voor Buitenschoolse Opvang is naast ons gebouw gerealiseerd. Rond de school ligt een uitgestrekt speelterrein. 
 
Aan de voorzijde van de school (Fazantenstraat) ligt een grote speelplaats met enkele speeltoestellen en een voetbalveldje voor de kleuters. Naast en achter de school ligt een groot speelterrein met tafeltennis-, basketbal-, volleybal- en voetbalvoorzieningen. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in vaste buitenspelmaterialen, het schoolplein (klimrekken, schommels, e.d.) en in mobiele materialen (steps, looprollen, stelten, ballen, karren, enz.). Deze materialen mogen in de pauzes worden gebruikt.  
 
In 2012 werden we tot grote vreugde en na veel inzet voor vijf jaar gecertificeerd door de Nederlandse Dalton Vereniging. Vanaf dat jaar noemen we ons Daltonschool Jan Ligthart. In maart 2017 hebben we een daltonvisitatie gehad en wederom een daltonlicentie ontvangen. In het voorjaar van 2024 worden we weer gevisiteerd.


Wilt u onze school graag in het echt bekijken? U bent van harte welkom!
Op deze pagina kunt u een afspraak maken.

 

Schoolvideo

film

Social media

Volg voor het laatste nieuws ook onze Facebook pagina.